Viktoria Carlsén

Jag har vidareutbildat mig till terapeut med psykodynamisk inriktning med grundläggande psykoterapiinriktning (steg 1) och tog examen juni 2017. Jag fortbildar mig inom klinisk hypnos och har sedan 2016 haft Lugna grupper i avslappning och stresshantering genom hypnos. Våren 2021 blev jag certifierad hypnosterapeut.

I egen regi har jag haft enskilda samtal och grupper om stresshantering och återhämtning sedan 2014. Jag har arbetat med personlig utveckling och grupper i snart 20 år inom olika branscher. Som auktoriserad dramapedagog sedan 1999 med drama och teater som verktyg med fokus på barn, unga och olika personalgrupper.

Innehar F-skattebevis.

Röst från klienter och deltagare

Terapi
“Jag vill tacka tusenfalt för det du har gjort för mig! Du har verkligen hjälpt mig att få ett lugn i mig som är ovärderligt. Tack!” Klient. Maria 34 år.

”Jag har behov av att lyfta saker kontinuerligt. Då fastnar de inte i mig. Att få prata om det som är aktuellt just den här veckan.”
Klient. Kvinna 27 år.

Lugna gruppen

“Det är så härligt och skönt att det nästan inte går att beskriva. Gillar verkligen att lyssna på din röst och inlevelse, jag försvinner verkligen in i en annan värld. Och blir så lugn! Man 42 år.

”Våra träffar var härliga och trygga, och gav energi.”
Kvinna 55 år.

”Min tid, tillsammans i en grupp där det kändes tryggt. Tystnaden men också samtalet efteråt kändes viktigt. Det bästa har nog varit att träffas i gruppen och att verkligen mötas där vi är, med en bestämd väg men utan ett bestämt mål.”
Kvinna 57 år.

“Det har varit en fin upplevelse att få försvinna från nuet och komma in i en ro för kropp, knopp och själ. Att känna hur kroppen går från spänd till avslappnad.”
Kvinna 45 år.

Förebyggande och kreativ stresshantering

”När jag gick därifrån kände jag mig upplyft och inspirerad så tack för det.”
Kvinna 30 år.

”Vi båda tycker att det var en proffsig och trevlig presentation, ett bra upplägg och ett roligt och intressant genomförande.”
Kvinna 36 år och Man 35 år.

”Jag gillar upplägget. Fram för allt för att det var något helt nytt för mig med praktiska övningar där alla var med”. Det väcker verkligen känslor och tankar hos mig.”
Kvinna 55 år.

”Jag tar med mig att jag behöver fortsätta öva på att inte vara så duktig. Inte hålla koll på alla och allt. Jag läser av så mycket hos andra hela tiden.”
Kvinna 43 år.

Föreläsning och workshop

“Jag vill berätta hur nöjda mina deltagare var med din workshop. Jag har gått igenom deras utvärderingar och många har nämnt och hyllat ditt upplägg.”
Projektsamordnare, ungdomsorganisation.

Några uppdragsgivare

Karolinska institutet. Instruktör för Youth Aware of mental health. Samtal och rollspel för att minska psykisk ohälsa och förebygga självmord.

Unga drogförebyggare. Tema: “Spela roll – för varandra och andra”.

Spånga Friskvård och hälsocenter. Tema: ”Förebyggande och kreativ stresshantering”, ”Mot nya mål, ökat samarbete för personal på Spånga friskvård”.

IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis. Tema: ”Vägen till hälsa”, ”Guidad avslappning”, ”Ledarskap”, ”Schyssta lekar”, ”Teater, från idé till föreställning”, ”Coachning av distriktsstyrelser för ökat samarbete” och ”Handledning av distriktsordförande”.

Västerbergs Folkhögskola, Elever vid dramapedagogutbildningen. Tema: ”Reflekterande team”, ”Ideellt ledarskap”.

IOGT-NTO Sollentuna. Tema: ”Styrelsecoachning med föreningsstyrelsen”.

Tollare Folkhögskola, Nacka. Tema: ”Ledarskap och arrangemang med barn”.

Wendelsbergs Folkhögskola, Mölnlycke. Tema: ”Forumteater”, ”Ledarskap för barnverksamhet”.


Jag är medlem i “Centrum för hypnos och psykoterapi, CHP”. Här kan du läsa mer om dem: http://chp.nu/